גישור עסקי, פרטי ומשפחתי

נדרשים לבחירת מגשר לצורך הליך גישור בנושא כזה או אחר? לפניכם, מידע מקצועי וענייני היכול לסייע לכם להבין איך בוחרים מגשר בדיוק לצורך האישי שלכם.

הליך גישור, המיועד לצרכי יישוב סכסוכים ומחלוקות במגוון רחב של תחומים, מחוץ לכותלי בית המשפט, מאפשר לשני הצדדים המעורבים בו, להגיע להסכמות משותפות אשר יובילו לסיום הסכסוך. את הליך הגישור עצמו מלווה מגשר/ת הנבחר בהסכמת שני הצדדים המעורבים בהליך, כאשר לבחירת המגשר קיימת חשיבות רבה בכל הנוגע לניהול הליך גישור מקצועי ומוצלח בסופו של דבר.

לפניכם, מספר דגשים מקצועיים שיאפשרו לכם להבין איך בוחרים מגשר.

1. הסמכה וניסיון

בדומה להליך בחירה של כל איש מקצוע אחר, גם בחירת מגשר, חייבת להיעשות, בראש ובראשונה, בהתאם להסמכה המקצועית (תעודת מגשר) ובהתאם לניסיון המעשי של המגשר/ת. מגשרים בעלי הסכמה וניסיון, מעניקים לכם ערך מוסף בכל הנוגע לאופן ניהול הליך הגישור, תוך מציאת פתרונות יצירתיים לפתרון נושאים סבוכים המהווים את ליבת הסכסוך בין שני הצדדים.

2. התמחות בתחום הגישור הרלוונטי לכם

הליך הגישור יכול להיות מיושם על מגוון רחב של תחומים, ביניהם גישור עסקי, גישור גירושין, גישור בין דורי, גישר מוניציפאלי, גישור בתחום מיזמי התחדשות עירונית ועוד רשימה ארוכה של נושאים ותחומים בהם עשויה להתעורר מחלוקת המצריכה הליך גישור. לפיכך, קיימת חשיבות רבה לבחירת מגשר בעל התמחות בתחום הספציפי הרלוונטי לגביכם. התמחות בתחום הגישור הרלוונטי לכם, מאפשרת למגשר/ת להעלות בפניכם דרכים יצירתיות לפתרון הסכסוך ויישוב המחלוקת, תוך מתן דגש על היבטים שונים הרלוונטיים לתחום.

3. זמינות ותדירות מפגשי הגישור

בחירת מגשר מומלץ שתעשה גם בהתאם לזמינותו של המגשר ותדירות מפגשי הגישור עימו. אחד מהיתרונות המובהקים של הליך הגישור, טמון בעובדה שמדובר בהליך המסוגל לקצר עבורכם תהליכים משפטיים מורכבים ומתמשכים ולכן חשוב להתייחס לנושא מסגרת הזמן המוצעת לכם על ידי המגשר לצורך ליווי הליך הגישור. מסגרת זו מושפעת מהזמינות של המגשר/ת והיקף מפגשי הגישור ולכן מומלץ לבחור במגשר עם זמינות גבוהה יחסית לצורך קיום מפגשי גישור תדירים על מנת לסיים מהר ככל הניתן את ההליך.

תכונות חשובות שאתם צריכים לזהות אצל המגשר/ת

מעבר לדגשים המופיעים לעיל, בחירת מגשר מומלץ שתעשה לאחר קיום פגישות אישיות עם המגשר/ת וזאת על מנת לבחון את הכימיה ביניכם ועל מנת לזהות מספר תכונות חשובות אצל המגשר/ת שבהחלט יכולות לסייע לכם להגיע לתוצאות מוצלחות של ההליך.

תכונות אלו מבוססות על הכישורים המקצועיים הנדרשים מכלל העוסקים במלאכת הגישור, ביניהן:

  • יכולת מקצועית להוביל את ההליך תוך זיהוי ליבת המחלוקת והצגת שאלות מקדמות פתרון לכל אחד מהצדדים
  • יכולת הקשבה גבוהה לכל אחד מהצדדים ויכולת הבנה מעמיקה (כפועל יוצא של ההקשבה)
    של הרגשות, האינטרסים והצרכים של כל אחד מהצדדים
  • יכולות ומיומנויות בין אישיות , לרבות, סובלנות, אמפתיה, תקשורת בינאישית וכדומה.
 

חשוב לדעת: בניגוד לערכאות משפטיות בהן לשופט יש את הסמכות להכריע בסכסוך ולפסוק כך או אחרת, תפקידו של המגשר הוא להשתמש בניסיון המקצועי שלו וביכולותיו הבינאישיות על מנת לגשר בין הצדדים המעורבים בסכסוך ולסייע להם למצוא את הפתרון המוסכם ביניהם לצורך סיום הסכסוך. לפיכך, בחירת מגשר חשוב שתעשה גם בהתאם לדגשים המקצועיים המתבססים על הניסיון ותחומי ההתמחות של המגשר וגם על התכונות האישיות שלו. רק השילוב בין השניים, יכול להוביל לתוצאות הרצויות של הליך הגישור ולסיומו המוצלח של ההליך.

על מנת לבחון את הפרמטרים המופיעים לעיל לצורך בחירת מגשר, מומלץ לקיים פגישה אישית עם המגשר במהלכה חשוב לבדוק גם את החיבור האישי ביניכם לבין המגשר.